in

9 sfaturi utile pentru o baie curata si frumoasa!

O baie curata și sanatoasa necesită o curatenie ca la carte.

O baie curata și sanatoasa necesită o curatenie ca la carte. Daca vei respecta aceste 9 sfaturi utile pentru o baie curata cu siguranta vei elimina ce mai mare parte din problemele din baie, ne spun cei de la casa-gradina.ro!

1. Umple cu adeziv crapaturile de pe langa cada sau dintre placile de faianta. Acelea locuri pot favoriza aparitia mucegaiului care da iritatii si reactii alergice, dar in acelasi timp permit apei sa patrunda in perete, provocand daune pe termen lung. Inlocuieste si placile sparte.

2. Nu lasa umezeala sa iti “cucereasca” peretii, pentru ca va duce la aparitia igrasiei. Exista peste 100.000 de specii de mucegai si locul lor preferat este baia. Aeriseste de fiecare data dupa ce faci dus sau monteaza un ventilator in baie in cazul in care nu ai o fereastra. O buna solutie este sa incalzesti bine baia, mai ales iarna, pentru a nu lasa condensul sa se formeze.

3. Alege un ventilator care redirectioneaza aerul in exterior, nu doar il face sa circule inauntru. Inlocuieste-l pe cel vechi in cazul in care ai deja unul fara gura de aerisire la exterior.

4. Evita utilizarea produselor de curatenie pe baza de amoniac sau clor, in niciun caz combinate. Acestea irita pielea si plamanii si pot chiar sa duca la aparitia astmului.

5. Curata si dezinfecteaza robinetele cat mai des, pentru ca acestea colecteaza nenumarate bacterii.

6. Schimba perdeaua de la dus din vinil cu una din nailon sau poliester, pentru ca se spala mai usor si exista un risc redus de a capta bacterii.

7. Foloseste solutii naturale pentru a curata baia. le poti folosi cu incredere pentru ca te ajuta sa faci curatenie des fara riscuri.

8. Inlocuieste instalatiile vechi din plumb, pentru ca acesta poate afecta sanatatea. In plus, daca locuiesti intr-o casa construita cu multi ani in urma si cu vopsea veche, poate ar trebui sa te gandesti la o renovare, pentru ca plumbul obisnuia sa fie deseori folosit in vopsea.

9. Schima des prosoapele, foloseste un cos de rufe si, daca este posibil nu tine masina de spalat rufe in baie. Daca trebuie si nu ai alta solutie nu face greseala de a depozita lucrurile murdare in masina, ci intr-un cos de rufe din nuiele, care permite ventilarea aerului.

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook

 

Culorile Feng Shui: Verde

5 aparate electronice care consumă curent și atunci când nu sunt în stare de funcționare!