in

Animale de companie: Cum se creste un arici?

De ceva vreme, ariciul a devenit un animal de companie ideal pentru cei care nu au timpul necesar ingrijirii si cresterii unui caine sau a unei pisici.

De ceva vreme, ariciul a devenit un animal de companie ideal pentru cei care nu au timpul necesar ingrijirii si cresterii unui caine sau a unei pisici. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea unui astfel de animalut de companie, potrivit site-ului casa.acasa.ro.

1. Ariciul are spatele acoperit cu circa 6000 de tepi ascutiti pe care ii va incorda ori de cate ori se va simti amenintat astfel ca este bine sa-l ridici si sa-l manevrezi cu grija. Totodata, cand se simt amenintati aricii se incoardeaza, pufaie si scuipa si trebuie lasati sa se calmeze.

2. Ariciul este un animalut solitar astfel ca este recomandat sa nu pui mai multi arici in acelasi loc, mai putin in situatiile in care urmaresti reproducerea lor. Retine si ca dupa ce femela a nascut, e obligatoriu sa scoti masculul din cusa respectiva, in caz contrar acesta va manca puii.

3. Nu pune rumegus in cusca sau acvariul ariciului ci inlocuieste-l cu hartie sau ziare. De asemenea, asigura-i animalutului cateva locuri in care sa se ascunda, o casuta spre exemplu dar si o sursa de apa, unde sa se poata curata.

4. Aceste animalute trebuie sa se hraneasca cu muste, melci, viermi, fructe, rame, greieri. De asemenea, poti sa hranesti aricii cu mancare pentru pisici de la pet shop-uri. Atentie sa nu-i dai lactate.

5. Este recomandat sa-i dotezi cusca sau acvariul si cu un recipient special pentru apa.

6. Atentie la temperatura la care expui ariciul. Retine ca acest animalut hiberneaza pe timpul iernii astfel ca, in conditiile in care temperatura scade sub 24o C, ariciul va intra in hibernare. De asemena, daca temperatura trece de 30o C, animalutul va intra intr-o stare de moleseala.

7. Aricii au un simt al auzului foarte dezvoltat astfel ca este bine sa-l tii la distanta de sursele de zgomot din casa.

8. Daca animalul este tinut intr-o cusca si nu intr-un mediu natural, aeste posibil ca unghiile sa creasca anormal. De aceea, este bine ca acestea sa fie taiate regulat. Este bine ca prima data ariciul sa fie dus la veterinar pentru instructiuni cu privire la taierea unghiilor.

9. Ca sa nu se ingrase peste masura ariciul are nevoie de exercitiu regulat. Astfel, este bine sa-l lasi sa se plimbe in afara custii insa supravegheaza-l. Aricilor le place sa-si faca vizuini si pot sa se ascunda sub o canapea sau frigider.

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook

Ghid de îngrijire a unei broaşte ţestoase. Tot ce trebuie să ştii!

Câine sau pisică? Orice ai alege, un animal de companie îţi va aduce numeroase beneficii!