in

Animale de companie: Rolul terapeutic al pisicilor!

Se spune că locul preferat de pisică din locuinta este locul benefic din casa.

In ziua de azi traim intr-o lume agitata unde ne impartim intre serviciu, casa si facturi, o lume in care grijile de zi cu zi ne fac sa uitam de lucrurile care conteaza cu adevarat. Desi oamenii nu isi dau seama, de cele mai multe ori prezenta unui animal de companie se dovedeste a fi benefica pentru noi, ne ajuta atat din punct de vedere emotional cat si social, potrivit site-ului casa-gradina.ro.

Studiile au aratat ca pisicile sunt mult mai mult decat niste animale de companie pufoase si amuzante, putand fi de real ajutor persoanelor care sufera. Atunci cand ne jucam cu o pisica, creierul acestuia secreta serotonina si dopamina, care reduc stresul si induc organismul într-o stare de relaxare.

Se spune că locul preferat de pisică din locuinta este locul benefic din casa. Explicația pentru care se vorbește despre locul benefic din casă pleacă de la ideea că toul în jurul nostru, noi și, implicit, tot ceea ce este viu este generator de energie. Suntem o sursă de energie și avem nevoie de energia celor din jur. Evident că există și o anume energie din casă. Peste toate acestea se așează faptul că pisicile sunt animale extrem de senzoriale, iar această calitate a lor le face să simtă energiile pozitive și pe cele negative din casă.

Așa că locul preferat de pisică în casă este locul benefic din casă, este locul în care se acumulează energiile pozitive din casă și locul în care este bine să stai dacă te doare capul, dacă te simți obosit sau dacă ai o stare proastă.

Interesant este – iar cei care au pisici în casă au observat acest lucru – că locul benefic din casă se schimbă. Nu des, ci la intervale relativ mari de timp de ordinul săptămânilor. Poți sesiza asta cu ajutorul pisicii. Vei observa faptul că pisica ta abondonează locul pe care îl prefera și se instalează într-un alt loc din casă. Se spune că acest lucru se întâmplă pentru că intensitatea energiilor din casă se schimbă, oscilează sau variază în funcție de foarte multe alte amănunte, iar locul benefic din casă se modifică și el.

Energiile din casă nu sunt doar energii benefice, iar pisicile nu simt doar locul benefic din casă. Ele au capacitatea de a simți locurile negative din casă. Nu te mira dacă vei sta într-un anume loc. iar pisica ta va refuza cu încăpățânare să stea la tine în brațe sau să vină când o chemi. Încearcă să te mulți într-un alt loc și vei vedea că pisica își va schimba comportamentul. Va sta și va fi mult mai prietenoasă.

Explicația este aceea că pisicile simt energiile pozitive și pe cele negative din casă și le evită pe acestea din urmă. Mai mult, uneori pisica poate schimba calitatea energiilor din casă. Astfel pisica poate tolera energiile negative și le poate schimba polaritatea. Dacă pisica stă în locuri ciudate (pe televizor, frigider, în apropierea calcuatoarelor sau a altor aparate, pisica filtrează energia negativă emisă de acestea și o îmbunătățește.

Pisica este un excepțional dispozitiv de recepție a energiilor și simte ce este în neregulă cu oameni în casa cărora locuiește dar și cu casa acestora.

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook!

10 lucruri pe care nu le știai despre zodia SAGETATOR! Au simtul umorului foarte dezvoltat!

Sfântul Andrei – tradiții, obiceiuri și superstiții legate de această sărbătoare!