Ai o grămadă de lucruri de făcut și nu ai niciodată timp pentru cele cu adevărat importante din viața ta? Atunci trebuie să-ți simplifici modul în care trăiești. Huffingtonpost.com a făcut o listă cu zece feluri în care poți realiza acest lucru.
1. Fii autentic. Nu există nici o autoritate în domeniu care să te învețe cum să-ți simplifici viața. Fiecare persoană poate decide singură cum să trăiască astfel încât să se simtă cu adevărat împlinită. Deși există niște recomandări în domeniu, de la oameni care au abordat acest stil de viață simplist, fii sigur că ele îți reflectă personalitatea înainte de a le aborda și tu, altfel nu vei fi mulțumit de rezultat.
2. Cele mai bune lucruri în viață nu sunt lucruri. Lucrurile pe care le cumpărăm și pe care le deținem nu ne oferă decât fericire temporară. Libertatea, liniștea și veselia sunt emoții profunde, care eclipsează toate lucrurile materiale. Experiențele de viață sunt cele care ne ating în profunzimea sufletului. Conștientizează ce anume te face cu adevărat fericit și străduiește-te să-ți umpli viața cu acestea.
3. Mai puțin înseamnă mai mult. Mulți oameni sunt crescuți cu ideea că mai mult înseamnă mai bine: mai mulți bani, mai multe haine, mai multe case, mai multă productivitate, etc. În realitate, această abundență complică viața inutil și ne distrage de la pacea, bucuria și libertatea pe care ți-o oferă traiul minimalist. Caută calitatea, în detrimentul cantității.
4. Datoriile constituie cea mai urâtă formă de sărăcie. Datoriile sunt o povară grea, care distruge toată frumusețea din lume. Din cauza lor, oamenii sunt nevoiți să aibă slujbe care nu le fac plăcere și care îi storc de energie. Facturile și datoriile îi țin treji noaptea și îi fac să se teamă de viitor. Datoriile ne subjugă unei vieți pline de rutină și conformitate. Este practic imposibil să te simți împăcat, fericit sau mulțumit atunci când povara datoriilor atârnă pe umerii tăi, așa că este bine să faci tot posibilul să scapi de ele.
5. Ești ceea ce gândești. Există o lege universală care spune că lucrurile pe care ne concentrăm atenția se dezvoltă. Dacă ne gândim la lucrurile care ne aduc pace, bucurie și satisfacție, ele ajung parte integrantă din noi. Renunță la lucrurile complicate, dureroase, inutile și confuze din viața ta și alege să fii recunoscător pentru lucrurile frumoase din jur.
6. Comparația fură toată bucuria. Atunci când te compari și ești în competiție cu alții înseamnă că pui nevoile, părerile și dorințele lor mai presus de visele tale. De obicei, comparația pune reflectoarele pe alții și pe ceea ce au ei și nu ajută deloc să ne dăm seama ce este cu adevărat important pentru noi și care sunt satisfacțiile noastre în viață.
7. Prețuiește relațiile, nu posesiunile. Cu toții știm că banii nu aduc fericirea, însă ne încăpățânăm să ne petrecem o mare parte a vieții făcând lucruri care ne îndepărtează de cei dragi sau muncind să menținem un stil de viață care nu ne aduce cu adevărat bucurie. Petrece timp cu persoanele iubite și acestea te vor aprecia mai mult decât dacă le faci cadouri.
8. Încetinește ritmul și oprește dependența de ocupație. Stilul de viață simplest te ajută să petreci timpul făcând lucrurile care îți aduc bucurie sau pur și simplu nefăcând nimic. Atunci când învățăm să mâncăm mai încet, să conducem mai încet, să ne bucurăm de lume mai încet și să medităm ne dăm seama că ceea ce ne dorim cu adevărat este chiar în fața noastră.
9. Nu există o altă planetă. Este important să reținem că peste șapte miliarde de oameni trăiesc într-o biosferă închisă și că trebuie să avem grijă de mediul înconjurător la fel de mult ca de familie și de casă. Oamenii nu au la dispoziție o a doua planetă pe care să trăiască, așa că este necesar să fie conectați la aceasta.
10. Viața este scurtă, așa că fă ceea ce contează. Să recunoaștem: timpul pe care îl avem la dispoziție este limitat și mult prea scurt să-l consumăm pe lucruri neimportante. Să ai o slujbă doar ca să ai bani și să trăiești doar să-i satisfaci pe alții înseamnă că-ți irosești viața. Atunci când te expui prea mult la televior, internet, alcool sau alte forme de escapism înseamnă că nu trăiești cu adevărat. Fă ceea ce contează cu adevărat pentru a te simți viu.
Sursa: Click