in

Cele mai bune alimente ale anului 2017

Exista o tendinta in alimentatie, asa cum exista si in moda. Asa se explica lista cu cele mai bune alimente ale anului 2017. O lista similara a fost si anul trecut si acum doi ani, fiind in fapt o alta forma de pledoarie pentru alimentatia cat mai echilibrata si cat mai sanatoasa. pentru ca o lista cu cele mai bune alimente ale anului 2017 atrage atentia, mediatizarea este o cale prin care se atrage atentia asupra alimentelor nesanatoase cu risc maxim pentru sanatate si sunt promovate alimente benefice.

Iata care sunt cele mai bune alimente in 2017, in ceea ce priveste calitatile si beneficiile lor.

Pe lista cu cele mai bune alimente ale anului 2017 au intrat acele alimente care sunt in avantajul sanatatii, dar acre au un pret accesibil oricui si pot fi usor procurate.

Peste oceanic. Daca pana acum toata lumea era indemnata sa manance somon, in 2017 principiile se schimba. Temelia o reprezinta fructele de mare si pestele oceanic alb. Este recomandat cu incredere codul, macroul si alti pesti oceanici si este incurajat consumul de peste inghetat, atata vreme cat acesta a fost pastrat in conditii optime. Se considera ca peste oceanic inghetat este infinit mai sanatos decat cel proaspat din crescatorii!

Conopida. In lista celor mai valoroase legume conopida este vedeta anului 2017. Conopida este leguma anului 2017 si asta pentru ca este nu doar extrem de sanatoasa, dar si pentru ca se poate prepara in cele mai diverse si variate moduri. Leguma alba poate si trebuie sa inlocuiasca si cartofii, se poate face piure, este delicioasa coapta combinata cu nuca si alte seminte, este ideala in supe si ciorbe.

Quinoa este supranumita mama cerealelor si asa ramane si in 2017. Acesteia i se adauga toate pseudocerealele si cerealele putin consumate, de la hrisca la bulgur, de la mei la ovaz.

Legumele fermentate sunt pentru prima data pe lista cu cele mai bune alimente si este o recunoastere a beneficiilor reale pe care acestea le aduc, dar cu o conditie: sa fie preparate cu apa si sare gema, fara conservanti si doar cu adausuri aromatice, printre-un proces de fermentatie natural. Legume fermentate inseamna: varza murata, castravetii, gogosarii murati dar si alte combinatii. Au fost reevaluate si merita toata atentia legumele fermentate pentru ca prin acest proces natural legumele capata proprietati beneficie cu totul speciale.

Raman in lista cu cele mai bune aleimente ale anului 2017 de anul trecut, iaurtul, ceai Kombucha si intra in forta in top kefirul, dar si alte alimente fermentate din lapte de vaca sau capra. O mentiune demna de tinut minte: din categorie face parte si berea!

Intra vitejeste in lista cu cele mai bune alimente ale anului 2017 sfecla si nautul, dar si sorgul. Despre acesta din urma o sa mai vorbim pentru ca este o revelatie pentru nutritie!

O alta regula care o sa fie o continua pledoarie in materie de nutritie in 2017 este aceea de a manca mai putina carne si mai multe legume. Cea mai buna solutie este sa reduci macar cu 25% cantitatea de carne si sa cresti cu cel putin 30% cantitatea de legume consumata la fiecare masa. Este foate simplu cu zeci de beneficii pentru sanatate!

Sursa: Femeia

Lucruri interesante despre România. Voi câte ştiaţi?

Ce se intampla in organismul tau daca bei zilnic peste 3 litri de apa