in ,

Culorile Feng Shui: Verde

Culorile Feng Shui: Verde. Toate culorile au semnificate in teoria Feng Shui, iar fiecare culoare inparte vine cu o anume incarcatura energetica.

Culorile Feng Shui: Verde. Toate culorile au semnificate in teoria Feng Shui, iar fiecare culoare inparte vine cu o anume incarcatura energetica.

Verde in teoria Feng Shui vine cu sentimente de speranta, cu senzatia de racoare si cu indemnul la indrazneala. Verde este culoare Yang asociata cu elementul lemn, este legata de pamant, este energizanta, pozitiva, dar cu toate acestea o culoare rece.

Verdele se potriveste in special in partea de est si sud-est a locuintei, unde se afla norocul privind sanatatea, familia si prosperitatea  stimuleaza cresterea, dezvoltarea, dinamismul si sanatatea. Pentru europeni, verdele este asociat cu ideea de schimbare si evolutie, iar nuantele mugurilor de primavara sunt asociate cu speranta si reinnoirea. In general, tonurile de verde sunt revigorante si tonifiante si dau impresia de incapere spatioasa, de grandoare.

Nuantele care bat inspre gri si albastru sugereaza insa racoare si umezeala, deci e bine sa le folosesti cu prudenta sau in ascoere cu nuante tari, calde, de foc. Verdele este o culoare toleranta care poate sa fie si culoare majora in camera, dar si culoare complementara. Verdele este o culoare ideala pentru elementele de accent.

In ce camera se potriveste verdele?

  • in camerele copiilor, pentru ca verdele stimuleaza cresterea si este un element de echilibrare
  • in dormitor, camere de relaxare si chiar in bucatarie; foloseste tonuri pastel si accente de verde (tablouri, vaze, o perdea etc)

Unde NU se potriveste?

In living, pentru ca acolo deja exista multa energie Yang, provenita de la televizor, dar numai daca este culoare dominata. merge perfect ca tot de accent sau culoare complementara.

Sursa: Casa si Gradina

Ce se intampla in organismul tau daca bei zilnic peste 3 litri de apa

9 sfaturi utile pentru o baie curata si frumoasa!