in

De ce este bine sa ai o pisica in casa?

Este adevărat că animalele au beneficii asupra sănătății, dar iată de ce este bine să ai în casă o pisică.

Unele dintre cele mai simpatice animale de companie, pisicile au si alte abilitati in afara de tors si de a bucura vietile stapanilor. Ele pot fi adevarati medici in familie, caci pot detecta anumite afectiuni.

1. Ofera suport emotional

In caminele in care exista o pisica este mult mai multa armonie, pentru ca micutele feline au abilitatea de a alunga energiile negative. Pisicile sunt cunoscute si pentru faptul ca ii ajuta pe stapanii lor sa scape de stres. Pisicile le alina durerea celor care pierd pe cineva drag, acestia trec mai usor peste momentele dureroase.

2. De ajutor pentru sanatatea inimii

Potrivit unui studiu efectuat de catre cercetatorii americani de la Universitatea din Minnesota, persoanele care au pisici au un risc cu pana la 40% mai mic de a face un atac cerebral. De asemenea, riscul pentru un atac de cord este redus cu pana la 30%.

3. Te ajuta sa iti gasesti jumatatea

Femeile se simt mai atrase de barbatii care au o pisica, arata un studiu al cercetatorilor britanici. Sondajul a aratat ca peste 82% dintre femeile chestionate au raspuns ca se simt mai atrase de barbatii care au o pisica.

4. Te ajuta sa ai un somn linistit

Mai multe studii si sondaje din Marea Britanie au descoperit ca multe persoane (mai ales femeile) prefera sa doarma cu pisicile lor decat cu partenerii lor, pentru ca se odihnesc mai bine. Un studiu recent realizat de Centrul Clinic de Medicina a Somnului de la Clinica Mayo indica faptul ca 41 la suta dintre participantii la cercetare au spus ca au dormit mai bine datorita animalelor de companie, in timp ce doar 20 la suta au spus ca somnul lor nu a fot unul tocmai linistit.

5. Pot preveni alergiile 

In 2002, Institutul National de Sanatate din SUA a facut public un studiu potrivit caruia copiii sub varsta de un an care au locuit impreuna cu o pisica au mai putine sanse  de a dezvolta alergii – si nu doar alergii la animalele de companie. Expunerea la animalele de companie devreme in viata pare sa protejeze nu numai alergiile la animalele de companie, ci si alte tipuri de alergii comune, cum ar fi alergia la acarieni.

Sursa: acasa.ro

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook

Ce nevoi de hrană au câinii şi pisicile în plină iarnă!

Chinchila, un animal de casa ideal pentru copii!