in

De ce este rasul cel mai bun medicament?

Cel mai mare avantaj al acestui “medicament” este faptul ca este gratuit si usor de folosit.

Cel mai mare avantaj al acestui “medicament” este faptul ca este gratuit si usor de folosit. Descopera cele 12 efecte ale rasului asupra sanatatii:

1. Te ajuta sa slabesti

Se pare ca 10-15 minute de ras pe zi te fac sa consumi pana la 40 calorii, adica 2 kg pe an. Rasul impiedica si stocarea caloriilor.

2. Este bun pentru inima

Rasul reduce riscul de boli cardiovasculare (infarct) deoarece actioneaza ca o bariera impotriva stresului si amelioreaza activitatea arterelor. El favorizeaza dilatarea arterelor, deci inima va fi mai oxigenata si va functiona mai bine.

3. Analgezic

Rasul favorizeaza producerea de endorfine, reducand astfel senzatia de durere. Efectele sale sunt comparabile cu cele ale opiaceelor (morfina).

4. Creste imunitatea

Rasul regulat este foarte benefic pentru sanatate deoarece ne protejeaza de boli. El mareste considerabil producerea de imunoglobulina A in glandele salivare, o proteina esentiala pentru sistemul imunitar.

5. Virtuti anticolesterol

Ai nivelul de colesterol bun (HDL) prea scazut? Rasul poate ameliora situatia! Este demonstrat stiintific! Colesterolul bun favorizeaza eliminarea depozitelor lipidice din artere, prevenind astfel riscurile de boli cardiovasculare.

6. Antistres

Rasul favorizeaza destinderea deoarece diminueaza producerea de hormoni ai stresului (catecolamine). In plus, atunci cand razi, iti contracti diafragma, fapt care maseaza organele interne si duce la relaxare totala.

7. Antidepresiv

Cand radem, sangele circula mai rapid. Creierul este mai bine oxigenat si elibereaza endorfine, substantele placerii si fericirii. Cercetatorii au demonstrat ca umorul stimuleaza aceeasi zona din creier ca si cocaina, si anume centrul placerii si al recompensei.

8. Favorizeaza adormirea

Rasul destinde, destreseaza si faciliteaza adormirea. Logic, nu? Explicatie: rasul destinde muschii fetei, ai cotului, ai abdomenului, ai bratelor si picioarelor. De aceea, dupa ce radem, dormim mult mai profund.

9. Faciliteaza digestia

Rasul poate fi solutia contra problemelor digestive. Cu ajutorul diafragmei, rasul maseaza organele interne (stomac, intestin, abdomen, plamani), ceea ce stimuleaza secretia de saliva si de sucuri gastrice.

10. Proprietati anticancer

Cercetatorii spun ca rasul are proprietati benefice in preventia cancerului. De ce? Pentru ca ii permite timusului (glandei situate in partea inferioara a gatului) sa se dilate si sa produca mai multe limfocite, care contin celule anticanceroase. Se pare ca rasul are si ceva proprietati curative, deoarece oamenii fericiti se vindeca mai repede decat cei tristi.

11. Trateaza eczema

Dezagreabila datorita iritatiilor si mancarimilor produse, eczema este una din bolile de piele cele mai frecvente. Printre solutiile curative: rasul! Se pare ca rasul favorizeaza producerea de dermicina, un antibiotic natural produs de glandele salivare, ce favorizeaza vindecarea eczemei.

12. Oxigenare mai buna

Atunci cand radem, aerul iese cu viteza de 120km/h, contribuind la hiper-oxigenarea creierului. Acest efect face ca mucoasele plamanilor sa fie curatate de afluxul masiv de oxigen.

Sursa: ele.ro

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook

Uleiul de jojoba are numeroase beneficii asupra sanatatii!

Te chinuie insomnia? 15 sfaturi pentru un somn odihnitor!