in

Este apa minerală sănătoasă sau nu?

Știai că apa carbogazoasă are până la 4 ori mai mult calciu decât apa plată?

Exista cateva mituri legate de apa minerală. Ba că nu ne hidratează, ba că ne afectează oasele sau dinţii. Este sănătoasă sau nu? Ne balonează, ne provoacă aciditate sau este mai nutritivă decât cea plată? După cum bănuiti, realitatea este diferită ne spun specialistii de la doc.ro

Mit: apa minerală nu este atât de hidratantă ca apa plată

Fals. Fiindcă apa minerală este tot… apă, nu avem de ce să credem că ar fi mai puțin hrănitoare. În plus, un studiu realizat de Universitatea din Carolina de Sud, SUA, pe câte sute de persoane care abia încheiaseră o oră de sport, a dovedit că apa minerală este la fel de hidratantă ca cea plată.

Mit: apa minerală este dăunătoare pentru dinți și oase

Parțial adevărat. Acidul carbonic, format atunci când oxigenul întâlnește dioxidul de carbon, poate eroda suprafața dinților, însă doar în cantități foarte mari. Am putea spune așadar că este adevărat, dacă beți doar apă minerală, cel puțin 2 litri pe zi, timp de mai mulți ani. Efectul este atât de subtil, încât aceasta nu vă va afecta niciodată vizibil dinții. În privința sănătății oaselor, toate studiile realizate până în prezent au dovedit că apa minerală nu afectează densitatea osoasă.

Mit: apa minerală îngrașă

Fals. Apa minerală te balonează pe moment, mai ales dacă bei o cantitate mai mare. De aceea poți avea senzația falsă că îngrașă. Mai mult decât atât, poate chiar să te ajute să slăbești. Bulele din apa minerală îți pot oferi o senzație de sațietate, care te ajută să combați senzația de foame în timpul unei diete, în special pe stomacul gol sau între mese.

Mit: apa minerală provoacă arsuri gastrice

Fals. Apa minerală în sine nu provoacă arsuri gastrice sau reflux gastric în cazul persoanelor sănătoase. În schimb, dacă suferi de gastrită, arsuri în capul pieptului sau orice afecțiune gastrică, discută cu medicul tău înainte de a alege între apa plată și minerală. Pe fondul unei acidități crescute din alte cauze, apa minerală poate să agraveze simptomele neplăcute.

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook

Vinul fiert este un remediu perfect pentru combaterea răcelii! Afla aici reteta!

Ce semnificaţie are culoarea ochilor şi cum influenţează personalitatea umană!