in ,

LINTEA e indicată în alimentaţie. Află ce efecte benefice are asupra organismului!

Deosebit de gustoasa, lintea poate fi folosita in salate, garnituri de legume, piure, pilaf sau preparate ocidentale, precum mancarurile libaneze. Exista mai multe tipuri de linte, cum ar fi linte rosie, verde, bruna, neagra, cu bob mic, mediu sau mare.

1. Consumul de linte poate încetini progresul bolii Alzheimer;

2. Lintea ajuta întărirea sistemului imunitar. Antioxidanţii pe care lintea îi conţine apără organismul de virusuri şi îl întăresc.

3. Ajuta la scăderea în greutate, pe lângă faptul că este foarte sănătos, este şi săţios şi înlocuieşte cu succes mesele obişnuite. Aşadar, lintea nu ar trebui să lipsească din nicio dietă, având în vedere conţinutul ridicat de proteine şi vitamine care asigură energia necesară fără a adăuga kilograme în plus.

4. Previne tulburările digestiveprin conţinutul bogat în vitamine.

5. Este o legumă foarte bogată în vitamine şi minerale. Acestea asigură un nivel ridicat de rezistenţă la efort fizic şi reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism. Aşadar, consumul de linte este important şi chiar recomandat pentru sportivi sau pentru persoane care consumă multă energie zilnic.

6. Lintea combate foarte uşor insomnia, aşa că persoanelor care au probleme cu somnul li se recomandă să consume linte sub orice formă înainte de culcare şi cu siguranţă vor avea parte de nopţi liniştite şi odihnitoare.

7. Lintea este foarte utilă pentru elevi, studenţi sau orice persoană care doreşte să aibă o memorie foarte bună, are o cantitatea mare de fier. Consumul de linte se recomanda mai ales persoanelor care urmează să susţină examene, dar trebuie ştiut faptul că tratamentul cu linte trebuie început din timp pentru ca leguma să îşi facă efectul şi să influenţeze organismul.

8. Prin conţinutul ridicat de fibre, vitamine şi minerale, lintea este un adevărat duşman al anemiei. Consumată regulat, lintea poate ajuta la combaterea senzaţiilor de ameţeală şi a migrenelor care apar odată cu anemia.

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook!

 

Sursa: Diete Sanatoase

TIRAMISU este cea mai delicioasa prajitura! Aici RETETA!

5 curiozitati despre vise!