in

Mersul pe jos te ajută să slăbesti. Câți pași trebuie să faci zilnic?

Da. Mersul pe jos este benefic. Acesta tonifiază mușchii,îmbunătățește starea de sănătate și te ajută să slăbești.

Mersul pe jos este unul dintre cele mai simple exerciții. Dar, totul depinde de cât de mult mergi pe jos în fiecare zi pentru a ști dacă are vreun efect în procesul de slăbit. Fără ajutorul unei diete, se poate slăbi 9 kg în 5 luni.

Da. Mersul pe jos este benefic. Acesta tonifiază mușchii,îmbunătățește starea de sănătate și te ajută să slăbești. Acest exercițiu și metodă este benefică pentru toată lumea. Trebuie să cunoști principiile mersului pe jos,în scopul de a slăbi. Acest exercițiu de rutină este foarte simplu. Tot ce trebuie să faci este să urmezi niște instrucțiuni simple.

Cum să slăbești mergând pe jos:

În primul trând,trebuie să știi unele lucruri. Valoarea exactă pe calorii pe care le poți arde doar prin mers depinde de 2 factori. Greutatea coporală și ritmul de mers pe jos.

Știai că poți arde 400 de calorii într-o oră? Ei bine,dacă vrei să scapi de cele 400 de calorii trebuie să mergi pe jos 6 km,dar asta nu într-o singură zi. Poți merge și 4 km și arzi 300 de calorii în acea zi.

Pedometru și slăbitul

În cazul în care vrei să slăbești doar mergând pe jos, ai nevoie de un pedometru. Sau de o brățară care să numere pașii și cu care se poate monitoriza exerciții de zi cu zi. Acest lucru îți va da o motivație suplimentară și vor spori șansele ca tu să slăbești. Pedometru este extrem de util și nu trebuie să lipsească în acest caz. Are o mulțime de proprietăți și beneficii. Unul dintre ele este că îți arată câți pași ai acumulat pe parcursul întregii zi. Acest lucru este foarte important pentru a ști câți km ai parcurs în fiecare zi. Atunci vei ști de câți mai sunt nevoie pentru a arde numărul de calorii propus.

Câți pași trebuie acumulați pentru a slăbi:

În 2.000 de pași ar trebui să parcurgem 1,5 km. Acest lucru înseamnă că poți arde 100 de calorii pe zi plus câți km ai mers și le aduni. Pedometrul va monitoriza pașii, câte calorii ai ars și câți km ai parcurs în acea zi. În fiecare zi trebuie să depășești recordul zilei precedente pentru a beneficia de cele mai bune rezultate.

1. 5 km=2.00 de trepte și 100 de calorii arse

jumătate de kilogram=3.500 de calorii

1 kg pe săptămână=500 de calorii pe zi

Acest lucru înseamnă că trebuie să acumulezi într-o zi 10.000 de pași, dacă vrei să slăbești 1 kg pe săptămână.

Sfaturi utile cu privire la modul de adaptare la mersul pe jos:

  • Poți începe încet cu mai puține calorii și apoi poți crește numărul pașilor până ajungi la 10.000.
  • Prima opțiune este să nu te mai duci cu autobuzul, ci să mergi pe jos oriunde, la muncă, acasă,  mergi pe scări, nu cu liftul.
  • Schimbă traseele și obiceiurile în fiecare zi, dacă ai aceeași destinație zilnic va deveni o rutină plictisitoare.
  • Mergi în parcuri și în timp ce te plimbi ascultă muzică. Aceasta îți va da mai multă energie pentru a termina rutina de zi cu zi. Timpul va trece mai repede.
  • Ieși la plimbare împreună cu prietenii, familia, o dată sau de două ori pe săptămână. Nu lăsa vremea rea și rece să te oprească. Ia o bandă de alergat și astfel îți continui antrenamentul.

 

Sursa: Click

Unde se vinde ciocolata cel mai bine? Curiozități despre ciocolată!

Lucruri uimitoare despre bebeluși!