in ,

Sarea roz de Himalaya, numeroase beneficii pentru organism! O alternativă sănătoasă!

Considerată cea mai curată şi benefică sare, sortimentul de Himalaya are efecte curative, de detoxificare și de revigorante.

Sarea de Himalaya este mai sănătoasă decât cea obișnuită, aceasta fiind considerată mai pură din punctul de vedere al compoziției. În ultimul timp, această sarea este foarte utilizată în mâncăruri, principalul motiv al popularității ei fiind beneficiile pe care se presupune că le oferă. Excesul de sare, oricare ar fi tipul acesteia, nu este în niciun fel bun pentru organism. Însă cantitatea de sare potrivită consumată poate face minuni pentru sănătate.

Iată care sunt beneficiile:

Îmbunătățește sistemul respirator

Sarea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce ajută la vindecarea infecțiilor de sinus. O soluție preparată din sare roz și apă fiartă ajută la curățarea sinusurilor.

Stimulează circulația sângelui

Înainte de a face duș, amestecă sare de Himalaya cu ulei de cocos și un ulei esențial la alegerea ta, și aplică pe piele, masând-o ușor. Acest amestec te va ajuta să te relaxezi și să-ți îmbunătățești circulația periferică. În plus, sarea funcționează ca un exfoliant, eliminând impuritățile de pe piele.

Purifică aerul

O lampă purificatoare cu sare roz de Himalaya ajută la evaporarea umidității alergenilor din locuință. Căldura pe care lampa o produce absoarbe alergenii și praful care pot cauza diferite afecțiuni.

Conține nutrienți și vitamine

Spre deosebire de sarea rafinată sau sarea de mare, acest tip de sare roz are în componență cantități mici de calciu, fier, potasiu, magneziu și mai puțin sodiu, ceea ce o face o alegere mai sănătoasă pentru sănătatea noastră.

Ce alte boli mai tratează:

–    ajută la prevenirea osteoporozei prin creșterea rezistenței sistemului osos;

–    combate apariția crampelor musculare;

–    ameliorează și previne problemele digestive;

–    îmbunătățește circulația sângelui;

–    ajută la detoxificarea organismului;

–    întărește sistemul imunitar.

Sursa: Clickpentrufemei.ro

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa tinem legatura, nu uita sa ne dai un Like si pe pagina noastra de Facebook!

Cum să te imbraci ca să pari mai slabă. Trucurile care chiar functionează!

Ce iti doresti cel mai mult in viata, in functie de zodia ta!