in

Soluții pentru curățarea și dezinfectarea frigiderului!

Frigiderul este unul dintre electrocasnicile care trebuie curățate în mod regulat. Nu numai că începe să capete un miros neplăcut, ci din cauza contactului constant cu diverse alimente, se murdărește repede și devine astfel mediul ideal pentru dezvoltarea microorganismelor.

Pereții și compartimentele frigiderelor acumulează reziduuri care pot să contamineze alimentele sau să accelereze descompunerea lor. Există mai multe soluții de dezinfectare a frigiderului fără a utiliza produse chimice sau agresive.

Iată cum poți curăța frigiderul ușor și ieftin:

Bicarbonat de sodiu

Proprietățile antidegresante și antibacteriene ale bicarbonatului de sodiu îl fac cel mai bun ingredient pentru dezinfectarea și curățarea frigiderului.

Ce trebuie să faci: Pune într-un vas mai mare 500 ml apă și 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecă în ea cu o lingură până se dizolvă. Scoate totul din frigider. Cufundă o cârpă curată în soluția obținută și începe să ștergi interiorul frigiderului – lasă 5 minute ca să acționeze – apoi ștergi cu o cârpă uscată. Repetă o dată pe săptămână.

Suc de lămâie

Acizii naturali care se găsesc în sucul de lămâie sunt puternici agenți de curățare, care elimină bacteriile și curăță. Pune o jumătate de lămâie pe o farfurie și las-o în frigider. Mirosul urât va dispărea în câteva zile. La fel poți face și cu o lingură de bicarbonat de sodiu.

 Ce trebuie să faci: Stoarce sucul de la trei lămâi. Amestecă-l cu 500 ml apă. Pune soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator. Scoate totul din frigider, pulverizează și lasă apa cu lămâie să acționeze, după care șterge cu o cârpă. Repetă procedura de două ori pe săptămână.

Oțet alb

Oțetul are proprietăți dezinfectante. Asta înseamnă că poate fi folosit pentru dezinfectarea frighiderului și  a altor aparate electrocasnice.

Ce trebuie să faci: Diluează 125 ml de oțet alb în 500 ml apă. Pune soluția obținută într-o sticlă cu pulverizator. După ce ai scos totul din frigider, pulverizează pe întreaga suprafață a aparatului – interior și exterior – și las-o să acționeze 5 minute. Șterge totul că o cârpă curată. Repetă metoda de dezinfectare o dată pe săptămână.

Sursa: Click pentru femei

Sfânta Parascheva. Ce nu ai voie să faci pe 14 octombrie și ce nu trebuie să mănânci!

Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar!