in

Uleiul de ARGAN. Descoperă-i proprietăţile UIMITOARE!

Uleiul de argan este folosit îndeosebi în industria cosmetică, dar are beneficii preţioase şi asupra stării de sănătate. Acesta are o mare cantitate de vitamina E.

Uleiul de argan face minuni pentru pielea ta, în special iarna. Cantitatea impresionantă de vitamina E pe care o conţine îi dă nu numai putere de a reduce ridurile, dar ajută pielea să se refacă, îi îmbunătăţeşte metabolismul, previne şi vindecă iritaţiile şi, în acelaşi timp, îi menţine un nivel optim de hidratare.

Graţie ingredientelor active pe care le conţine, uleiul de argan reface ţesuturile pielii, e antiinflamator şi antiseptic, nutritiv, emolient. Potrivit reprezentanţilor Sabio Cosmetics, are multiple întrebuinţări. Iată 8 dintre acestea.

1. Hidratează tenul. După ce te-ai demachiat, masează-ţi faţa şi gâtul cu câteva picături de ulei de argan. Este genul de ulei care se absoarbe rapid şi nu îngraşă tenul.

2. Mască pentru întinerire şi luminozitate. adaugă câteva picături de ulei în masca de faţă pe care o foloseşti de obicei. Poate fi şi o mască preparată în casă, din ingrediente naturale. Spre exemplu, din suc de lămâie, iaurt, miere şi ulei de argan. Aceasta reface pielea lipsită de strălucire.

3. Tonic hidratant. Adaugă puţin ulei de argan în soluţia tonică pe care o foloseşti în mod obişnuit şi vei obţine un dublu efect – piele tonifiată, dar şi hidratată.

4. Exfoliant pentru buze. Masează-ţi buzele cu un preparat ce conţine extract de vanilie, zahăr brun şi câteva picături de ulei de argan. E esenţial să faci acest lucru măcar o dată pe săptămână pentru a avea buze sănătoase şi a se aşeza rujul frumos pe ele.

5. Tratament pentru păr. Uleiul de argan se poate folosi adăugat în şampon, ca mască pe care o laşi să acţioneze peste noapte, sau chiar după ce te-ai spălat pe cap. Puneţi în palme puţin ulei şi aplică-l pe părul umed, pe lungimi. Apoi coafează-te ca de obicei. Părul va fi mult mai aranjat, mai strălucitor.

6. Soluţie pentru cuticule şi cremă pentru călcâie. Fiind extrem de hidratant, uleiul de argan repară călcâiele uscate. Lasă-l să acţioneze peste noapte. De asemenea, el favorizează creşterea unghiilor şi simplifică procesul de îndepărtare a cuticulelor.

7. Ulei pentru corp. Masează-te cu ulei de argan imediat după ce ai ieşit de sub duş, când ai porii deschişi. Îţi va face o piele incredibil de fină. Neavând efecte adverse, poate fi folosit şi pentru bebeluşi.

8. Iluminator pentru faţă. Cele care au tenul uscat, pot adăuga câteva picături de ulei în fondul de ten. Acesta va deveni mai emolient, îţi va hidrata tenul şi îl va face mai luminos.

Sursa: Click

Cele 7 minuni ale lumii antice! Stiai ca dintre cele 7 minuni ale lumii, 6 nu mai exista astazi?

Beneficii surprinzatoare despre CAFEA. Pariu că nu le știai?